Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Συνάδελφοι,
Εμείς από το Συνδυασμό των Ανεξάρτητων Καθηγητών αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε που μας στηρίξατε στις εκλογές για το ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας, ξεπερνώντας και απορρίπτοντας τις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς από τους κομματικούς στρατούς και τους παραγοντίσκους των κυβερνητικών παρατάξεων.
Η επιλογή σας αυτή, δημιουργεί βέβαια μια άλλη δυναμική στην κατεύθυνση της καλύτερης και αποτελεσματικότερης παρέμβασης στις υπηρεσιακές μεταβολές των καθηγητών.
   Ζούμε μια σχολική χρονιά όπου τα θέματα της εκπαίδευσης δυστυχώς περνούν σε δεύτερη μοίρα, γιατί η καταιγιστική επέλαση των σκληρών μέτρων λιτότητας επισκιάζει τα πάντα. Θα προσπαθήσουμε μέσα και έξω από το σωματείο μας να αναδείξουμε  τα προβλήματα, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για κινητοποιήσεις και ανατροπής των μέτρων της κυβέρνησης .
 Το μούδιασμα, ο φόβος, ο ατομικισμός και η απαξίωση του συνδικάτου οδήγησε σε απεργίες του 10% και κάτω, δηλαδή αδυναμία παρέμβασης και διεκδίκησης.
Οι δυο κυβερνητικές παρατάξεις της ΕΛΜΕ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ κάνουν ότι μπορούν για να οδηγηθούμε σ΄αυτό. Ρίχνοντας τις μάσκες, των δήθεν διαφωνιών, απέρριψαν την πρόταση των Ανεξαρτήτων στο ΔΣ της ΕΛΜΕ για πρόγραμμα δράσης και ανατροπής των αντιλαϊκών μέτρων με Πρόεδρο όποιον συμφωνεί με αυτό, προχώρησαν σε συμφωνία κάτω απο το τραπέζι για να πετύχουν αυτό που επιδιώκουν .... την απαξίωση και τη περιθωριοποίηση του σωματείου.
Συνάδελφοι
    Στο χώρο της εκπαίδευσης, όπως και στη πολιτική συνυπάρχουν αυτοί που καθημερινά δίνουν τη ψυχή τους στην τάξη και στα παιδιά, έχοντας επιλέξει να είναι δάσκαλοι αλλά και αυτοί που γλύφουν και έρπουν να αρπάξουν ένα κοκαλάκι, να φανούν πιο πονηροί , αναζητώντας θέσεις «εξουσίας» και ασκώντας τη στη συνέχεια κατά το δοκούν.
Όπως οι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ περνάνε έντεχνα στην κοινωνία μέσα από τα πληρωμένα ΜΜΕ την αντίληψη ότι όλοι φταίμε για την οικονομία (επικίνδυνη αντίληψη που οδηγεί στο φασισμό), έτσι και εδώ οι αντίστοιχοι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ προσπαθούν να περάσουν την άποψη ότι όλοι φταίμε για το κατάντημα της εκπαίδευσης.
Έ όχι λοιπόν, δεν θα τους περάσει.Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου