Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Σχετικά με τη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ Πειραιά, του αιρετού Σάββα Σάββα

ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑΣ                           
Αιρετό μέλος  ΠΥΣΔΕ                                        ΠΡΟΣ
                                                                             ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΘΕΜΑ: Λειτουργία του ΠΥΣΔΕ
       Για την εύρρυθμη και διαφανή λειτουργία του ΠΥΣΔΕ είναι απαραίτητη  η έγκαιρη ενημέρωση των μελών του για τη μέρα και ώρα συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ και η άνετη πρόσβαση σ’ όλα τα έγγραφα-στοιχεία για κάθε θέμα  της συνεδρίασής του.       Στο πλαίσιο αυτό ζήτησα έγκαιρα (3 μέρες πριν την 1η συνεδρίαση για το 2011) από το Γραμματέα του ΠΥΣΔΕ να έχω σε προσωπικό φάκελο φωτοτυπίες (απλές φωτοτυπίες και όχι επικυρωμένα αντίγραφα) όλων των εγγράφων που αφορούν τη συνεδρίαση για να μπορέσω με άνεση να μελετήσω τα θέματα. Ο Γραμματέας του ΠΥΣΔΕ με ενημέρωσε ότι η πρακτική χρόνων είναι να υπάρχει ένας μόνο φάκελος και όποιο μέλος θέλει να περνάει από τα γραφεία για να ενημερώνεται!
       Και αν ακόμη οι συνθήκες στα γραφεία ήταν ανεκτές, που δεν είναι, δηλώνω ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να πηγαινοέρχομαι και να κάθομαι με τις ώρες στα γραφεία, προκειμένου να κρατώ σημειώσεις υπό την εποπτεία του Γραμματέα ή οποιουδήποτε άλλου. Η διαδικασία αυτή, εκτός των άλλων ( προχειρότητα, αδυναμία συγκέντρωσης, ελέγχου και στάθμισης των δεδομένων, σοβαρής κρίσης και ορθής σκέψης) με προσβάλλει ως αιρετό εκπρόσωπο των εργαζομένων.
Επειδή θεωρώ ότι:
    1) Όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ είναι ισότιμα και δεν μπορεί κάποιοι να έχουν όλα τα στοιχεία–έγγραφα ( πρωτότυπα μάλιστα) για όσο χρόνο θέλουν και να μην επιτρέπεται στον αιρετό  εκπρόσωπο των εργαζομένων να έχει τον προσωπικό του φάκελο με όλα τα  έγγραφα-στοιχεία  κάθε θέματος, όπου καλείται να πάρει απόφαση.
     2) Για τα μέλη του ΠΥΣΔΕ δεν μπορεί να ισχύσει κανένα απόρρητο ή προσωπικό δεδομένο για υπόθεση στην οποία καλούνται να αποφασίσουν. Σε διαφορετική περίπτωση οι αποφάσεις θα είναι ατεκμηρίωτες και υπό αμφισβήτηση. Το τεκμήριο της φερεγγυότητας ισχύει για κάθε μέλος του Συμβουλίου.
     3) Η άρνηση της Διοίκησης και της υπηρεσίας να έχω πριν από τη συνεδρίαση και έγκαιρα τον προσωπικό μου φάκελο με όλα τα έγγραφα (φωτοτυπία) που αφορούν την ημερήσια διάταξη, για να μπορέσω με άνεση να συγκεντρώσω τα απαραίτητα στοιχεία, να ζητήσω διευκρινίσεις ή και να διασταυρώσω στοιχεία  αποτελεί παρεμπόδιση στο έργο μου ως αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων.
       Τόσο εγώ, όσο και οι εκπαιδευτικοί που εκπροσωπώ δεν θα δεχτούμε περιορισμούς στην άσκηση των καθηκόντων μου.
  Επίσης παρακαλώ  να μου δοθούν τα παρακάτω πρώτα στοιχεία (σε ηλεκτρονική μορφή) για να μπορώ να ασκήσω αποτελεσματικά τα καθήκοντα μου:
α)    Τα Δελτία κίνησης των Διευθυντών των σχολείων.
β)    Ο αριθμός των  αναπληρωτών και ωρομισθίων κατά κλάδο.
γ)    Ποιοι εκπαιδευτικοί είναι με μειωμένο ωράριο και σε ποιο σχολείο.
δ)    Πόσοι εκπαιδευτικοί εργάζονται σε δύο και πάνω σχολεία.
ε)    Σύνολο υπερωριών που έχουν δοθεί σε εκπαιδευτικούς.
    Σάββας    Σάββα                                                                                                                                                        
        (εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου