Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Εκλογική διακήρυξη ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ζούμε τη φετινή χρονιά την πιο σκληρή επίθεση στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά δικαιώματα και στους μισθούς μας που γνωρίσαμε μέχρι τώρα στη χώρα μας. Η κυβέρνηση, υφάρπαξε κυριολεκτικά την ψήφο μας και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή  Ένωση και το ΔΝΤ, επέβαλε μια πρωτόγνωρη λιτότητα. Λιτότητα που πλήττει κυρίως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, αυτούς δηλαδή που δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση. Οι τράπεζες, οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι φοροφυγάδες, οι χρηματιστές του συστήματος, οι πολιτικοί που τους εκπροσωπούν, όλοι αυτοί που δημιούργησαν την κρίση, όλοι αυτοί που συσσώρευσαν αμύθητα κέρδη σε βάρος των εργαζομένων, είναι στο απυρόβλητο. Όχι μόνο δεν πληρώνουν για την κρίση, όχι μόνο κερδίζουν όσο διαρκεί η κρίση, αλλά θα βγουν και κερδισμένοι μετά από αυτή.
Σήμερα με την ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων, όλοι «φτερά στον άνεμο», ανασφαλείς στο έλεος των διοικήσεων και του διαιωνιζόμενου καθεστώτος «αναξιοκρατίας - ημετεροκρατίας» που διατηρεί η εξουσία, είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαραίτητη η παρουσία μας στο ΠΥΣΔΕ.

Εμείς στο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ πιστεύουμε και το έχουμε αποδείξει στην πράξη πως:
1. Ο αιρετός στο ΠΥΣΔΕ πρέπει να λογοδοτεί τακτικά στα σχολεία και στις Γενικές Συνελεύσεις.
2. Να είναι άμεσα ανακλητός από το σώμα που τον εξέλεξε.
3. Να καταργεί την αδιαφάνεια στις συνεδριάσεις και να κατοχυρώνει έμπρακτα το δημόσιο λόγο για όλα (με εξαίρεση τα αυστηρά προσωπικά δεδομένα).
4. Να συνεργάζεται και να προωθεί  τις αποφάσεις  των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ.
5. Στις κρίσεις στελεχών να προσπαθεί να αποτρέψει με τη στάση του την επιλογή όσων αποδεδειγμένα ελέγχονται για    αντισυναδελφική και   αντιεκπαιδευτική συμπεριφορά.   
6. Δε συμμετέχει σε καμία περίπτωση στις αξιολογήσεις - κατηγοριοποιήσεις των σχολείων και στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
7. Δε συνδιαχειρίζεται, αλλά  παρεμβαίνει από την πλευρά του συνδικαλιστικού κινήματος.
Στις εκλογές ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί πρέπει να δώσουν την απάντησή τους.
Ø      Σε αυτούς που ο συνδικαλισμός γίνεται όχημα για θέσεις διοίκησης, επάγγελμα, παιχνίδι εξουσίας, συνδιαλλαγής και πελατειακών σχέσεων.
Ø      Σε αυτούς που γαντζώνονται από καρέκλες, που ξεχνούν τη μυρωδιά της κιμωλίας, τις παιδικές φωνές, τη σχολική τάξη και τις αγωνίες της.

ü     Ενάντια στις αυθαιρεσίες, τον αυταρχισμό και τις διακρίσεις.
ü     Κόντρα στη παρακμή των κομματικών αιρετών. 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Ιστοσελίδα : www.anexartiti.wordpress.com         email : anexartiti@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου