Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση με Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Σήμερα συναντηθήκαμε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης μαζί με την   ΕΛΜΕ Φθιώτιδας και τον ΣΕΠΕ Φθιώτιδας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των προθέσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης στο μεγάλο ζήτημα που άνοιξε το Υπουργείο Παιδείας για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων. Διαπίστωση δική μου είναι ότι το θέμα ανοίγει καθαρά για δημοσιονομικούς λόγους και όλα τα περί αναβάθμισης αποτελούν το περιτύλιγμα.
Λιγότερα λειτουργικά έξοδα για τα σχολεία, μικρότερους μισθούς και λιγότερο εκπαιδευτικό προσωπικό είναι οι στόχοι. Οι μετακινήσεις δεν θα αυξήσουν το κόστος; Όχι γιατί το επόμενο βήμα είναι να πληρώνουν οι γονείς γι΄αυτό.
Όχι να μην κλείσουν τα περιφερειακά σχολεία είναι η άποψή μου, γιατί αυτά είναι που ζωντανεύουν την ύπαιθρο σήμερα. Θα μαραζώσουν ξανά τα χωριά, θα έχουμε υδροκέφαλα και απρόσωπα σχολεία και η μαθητική διαρροή θα αυξάνεται. Οι προθέσεις του Υπουργείου και των υπηρεσιακών παραγόντων είναι φανερές και όλα πλέον θα εξαρτηθούν απο τη δική μας στάση αλλά και τη στάση των τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου