Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τέταρτη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 6-4-2011 το ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας με τα παρακάτω θέματα:
1. Αποσπάσεις - διαθέσεις εκπαιδευτικών
Επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας προσέλαβε αναπληρώτρια καθηγήτρια Γαλλικών  και ανέλαβε υπηρεσία στη θέση συναδέλφισσας που περίμενε αντικαταστάτη για να αναλάβει το ΓΡΑΣΕΠ Αμφίκλειας. Ο συνάδελφος που ήταν προσωρινά στη θέση αυτή επέστρεψε στην οργανική του.
2. Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών.
Αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία δυο συναδέλφων. Για τον ένα εξ αυτών ζητήθηκε απο το ΤΕΙ Λαμίας η προϋπηρεσία του αναλυτικά σε ώρες που δίδασκε σύμφωνα με τη νομοθεσία.
3. Χρήση προσωνυμίας φροντιστηρίου. Δόθηκε 
4. Άδεια κατ΄οίκον διδασκαλία. Επίσης δόθηκε.
Είχα θέσει ένα ζήτημα στο ΠΥΣΔΕ για τις αποσπάσεις στα γραφεία για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Μετά από αγώνες και επανειλημμένα διαβήματα, το Υπουργείο Παιδείας συμφώνησε με την Ομοσπονδία ότι οι αποσπασμένοι σε γραφεία και διευθύνσεις θα παίρνουν τα μόρια του πλησιέστερου σχολείου συν δύο ακόμη λόγω της φύσης της εργασίας και του ωραρίου. Το ΠΥΣΔΕ  Φθιώτιδας καταστρατηγώντας αυτή τη διάταξη απέσπασε συναδέλφους στη Λαμία στα γραφεία για τις "ανάγκες της υπηρεσίας" δίνοντας τους τα μόρια της οργανικής τους. Με εγκύκλιό του ο Γενικός Γραμματέας  του ΥΠΔΒΜΘ  επεσήμανε ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτό και όλοι οι αποσπασμένοι στα γραφεία θα παίρνουν δύο συν ένα μόρια όπως όλοι. Έτσι αναιρείται μια αδικία σε βάρος συναδέλφων που υπηρετούν στα σχολεία της περιφέρειας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου