Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Απο καρδιάς


Συνάδελφοι
Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια που με εκλέγετε εκπρόσωπό σας στο σωματείο των καθηγητών του νομού Φθιώτιδας (ΕΛΜΕ), αλλά και στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΔΕ)  που υπηρέτησα δύο θητείες. Δεν πήρα τίποτα μαζί μου καταθέτοντας την αίτηση για συνταξιοδότηση, όπως συνήθως κατηγορούν τους συνδικαλιστές, παρά μόνο τη χαρά ότι αγωνίστηκα μαζί σας.
Πίστεψα σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα αυτόνομο χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, που να είναι σε θέση να παράγει τη δική του τακτική  και στρατηγική. Ταξικό και ενωτικό ώστε να μπορέσει να αποκρούσει τις επιλογές του κεφαλαίου στην εκπαίδευση. Να επιδιώκει τη συλλογική δράση, τη δημιουργία και τη συνειδητοποίηση, απέναντι στον παραδοσιακό συνδικαλισμό των κυβερνητικών λύσεων, των διαδρόμων και των συμβιβασμών.
Τα νέα δυσβάστακτα μέτρα περικοπών μισθών και συντάξεων προμηνύουν δύσκολο φθινόπωρο και ακόμα πιο δύσκολο χειμώνα.
Οι μηδενικοί διορισμοί, η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης,
η σχεδιαζόμενη εφεδρεία  σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού και «απόδοσης»  θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση  του ρόλου του εκπαιδευτικού  και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης.
Η τρικομματική κυβέρνηση εξαθλιώνει ακόμη περισσότερο τους εκπαιδευτικούς  και ιδιαίτερα τους νέους, οι οποίοι υποχρεώνονται πλέον  να ζήσουν κάτω από τα όρια της στοιχειώδους διαβίωσης με μισθούς πείνας των 640 ευρώ.
Συμμετείχα στο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ και πιστεύω ότι το πείραμα της ανεξάρτητης δράσης πέτυχε στο νομό μας χάρη στη θέληση και επιμονή όλων όσων συμμετείχαμε σ’ αυτό.
Συνεχίστε να τους στηρίζετε και να τους δείχνετε εμπιστοσύνη.
Καλή σχολική χρονιά.

Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος
Φυσικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου