Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Αποσπάσεις στα ΣΔΕ


Λαμία 27-10-2011    Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ Ν. Φθιώτιδας

Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης να αποσπάσει μόνο μόνιμους εκπαιδευτικούς στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας σε ολόκληρη την επικράτεια με βρίσκει αντίθετο.
Με την απόφαση αυτή καταδικάζει ουσιαστικά τα Σ.Δ.Ε. σε αδυναμία εύρυθμης λειτουργίας αφού κατά την αρχή της σχολικής χρονιάς απαιτούνται συνεντεύξεις για εγγραφές στον Α΄ Κύκλο σπουδών, προετοιμασία σχεδίων δράσης (Project), κατάρτιση τμημάτων και ενισχυτικών διδασκαλιών.
Δεν προσλαμβάνει στα Σ.Δ.Ε. το έμπειρο και επιμορφωμένο προσωπικό με πολύχρονη θητεία , παραβιάζοντας την ιδρυτική αρχή τους που είναι πιλοτική και στηρίζεται στην συνέχεια του εκπαιδευτικού έργου τους. Για τα σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτών έχουν ξοδευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση τεράστια ποσά και απαξιώνεται έτσι ένα ολόκληρο ευρωπαϊκό πρόγραμμα
 Ακυρώνει τον πρωταρχικό σκοπό της ίδρυσης των Σ.Δ.Ε. ο οποίος είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού, υποβαθμίζοντας τα σχολεία αυτά, που απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και μάλιστα σε μια περίοδο που χρειάζεται κοινωνική συνοχή.
Γι αυτό δεν συμφωνώ με τις αναγκαστικές αποσπάσεις στα ΣΔΕ. Πρέπει να γίνει ανανέωση των αποσπάσεων όλων των μονίμων εκπαιδευτικών που εκδήλωσαν την επιθυμία να στελεχώσουν τα Σ.Δ.Ε. με τις αιτήσεις τους στο ΙΔΕΚΕ.

Κωνσταντίνου Κώστας
Αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου