Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Κενά και πλεονάσματα ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας οριστικοποιήθηκαν τα κενά και τα πλεονάσματα για το νομό Φθιώτιδας. Στα σχολεία που συγχωνεύονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι συνάδελφοι των δυο σχολείων τοποθετούνται με οργανική θέση στο νέο σχολείο και σύμφωνα με το νόμο χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι είτε οι επιθυμούντες με τα περισσότερα μόρια, είτε εάν δεν υπάρχει αίτηση άρσης υπεραριθμίας να χαρακτηρίζονται αυτοδίκαια όσοι έχουν τα λιγότερα μόρια.
Αναγκαστική άρση υπεραριθμίας δεν γίνεται και αν δεν εκδηλωθεί επιθυμία άρσης, οι συνάδελφοι παραμένουν στο σχολείο που έχουν τοποθετηθεί. Βέβαια συνεχίζουν να είναι υπεράριθμοι για τα λειτουργικά κενά, στα οποία οι τοποθετήσεις θα γίνουν σύμφωνα με το Υπουργείο το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου.
Στα κενά που ανακοινώθηκαν δεν υπολογίστηκαν οι συνταξιοδοτήσεις το καλοκαίρι του 2011, οι οποίες θα υπολογιστούν το 2012.
Δείτε εδώ τα κενά και τις υπεραριθμίες.

3 σχόλια:

  1. " είτε εάν δεν υπάρχει αίτηση άρσης υπεραριθμίας να χαρακτηρίζονται αυτοδίκαια όσοι έχουν τα λιγότερα μόρια "
    Αυτό αναφέρεται στο νόμο; Είναι αυτή η θέση του ΠΥΣΔΕ ή προσωπική άποψη του κυρίου Κωνσταντίνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό ισχύει μόνο όταν οι εκπαιδευτικοι του ίδιου κλάδου έχουν τοποθετηθεί στο σχολείο την ίδια ημερομηνία σύμφωνα με τις πράξεις ανάληψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και η ερώτηση είναι τα μόρια όταν τοποθετήθηκαν στο σχολείο, που είναι και το λογικότερο ή τα σημερινά μόρια, το πιο παράλογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή