Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ δεκαπενθήµερο του Αυγούστου θα πραγµατοποιηθούν οι φετινές αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές µονάδες, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας.

Η διαδικασία των αποσπάσεων θα αρχίσει µετά τις συνταξιοδοτήσεις και τους διορισµούς, προκειµένου να υπάρχει προηγουµένως πλήρης εικόνα των λειτουργικών κενών ανά περιοχή, ώστε να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις για αποσπάσεις εκεί όπου θα προκύψουν τα λειτουργικά κενά. Σχετικά µε τις µεταθέσεις που ανακοινώθηκαν την περασµένη Παρασκευή, το υπουργείο Παιδείας απαντώντας στις αιτιάσεις της ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης ότι «µόνο το 15,24% των αιτήσεων που υποβλήθηκαν έγιναν αποδεκτές» αναφέρει ότι οι µεταθέσεις έγιναν όπως ορίζει ο νόµος µε βάση τα οργανικά κενά (πουήταν λίγα φέτος) και όχι τα λειτουργικά. Υπενθυµίζει επίσης ότι µε βάση τα λειτουργικά κενά προβλέπεται να γίνουν οι αποσπάσεις.

∆ιαµαρτύρονται βιολόγοι και πληροφορικάριοι για το Νέο Λύκειο Για υποβάθµιση της Βιολογίας και της Πληροφορικής στο Νέο Λύκειο διαµαρτύρονται οι ενώσεις καθηγητών των δύο µαθηµάτων.

Με κοινή τους ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ενωση Βιοεπιστηµόνων και η Πανελλήνια Ενωση Καθηγητών Πληροφορικής υποστηρίζουν ότι η «συνάθροιση» των δύο διδακτικών αντικειµένων σε ένα ζεύγος αλληλοαποκλειόµενων µαθηµάτων στη Β’ και Γ’ Λυκείου της Α’ Κατεύθυνσης (Θετικής) είναι αντιπαιδαγωγική. Αυτό καθώς οι µαθητές θα αναγκάζονται να επιλέξουν και να διδαχθούν µόνο µία από τις δύο επιστήµες και θα στερούνται έτσι τις βασικές και θεµελιώδεις γνώσεις που θα τους προσέφερε και η διδασκαλία της άλλης.

Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου