Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συνάδελφοι
αυτή τη περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κάλυψης των λειτουργικών κενών των σχολικών μονάδων.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προηγούνται των υπολοίπων αποσπάσεων οι αποσπάσεις  σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ και η ικανοποίηση της αίτησης απόσπασης σε φορέα ή υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ, αποκλείει την ικανοποίηση αιτήματος απόσπασης σε ΠΥΣΔΕ.
Οι αιτήσεις για απόσπαση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ  και στον ίδιο νομό (εντός ΠΥΣΔΕ), γίνονται την ίδια χρονική περίοδο.
Οι αποσπάσεις αυτές από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και εντός ΠΥΣΔΕ, γίνονται φέτος σύμφωνα με την αριθμ. 67353/Δ2/15-06-2011 εγκύκλιο του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. με μόρια.
         Μετά την κοινοποίηση των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ από το ΚΥΣΔΕ, κάθε ΠΥΣΔΕ διαμορφώνει και κοινοποιεί τα υπάρχοντα λειτουργικά κενά συνεξετάζοντας τις αιτήσεις προτίμησης.
Σύμφωνα με την κατεύθυνση του Υπουργείου θα τοποθετηθούν πρώτα οι εκπαιδευτικοί που είναι στη διάθεση και κατόπιν όσοι ζητούν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ και όσοι έρχονται με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΔΕ των οποίων οι αιτήσεις θα συνεξετάζονται.
Άρα το ΠΥΣΔΕ τοποθετεί τους εκπαιδευτικούς στα λειτουργικά κενά του νομού με την παρακάτω σειρά.
1.                  των εκπαιδευτικών που παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ (Δ2/58044α/14-07-2004 ΥΠ.Ε.Π.Θ.) και
2.                  συνεξετάζει: όσους εκπαιδευτικούς αποσπάστηκαν στο νομό και αυτούς που ζητούν απόσπαση ενώ είναι ήδη τοποθετημένοι σε σχολείο του νομού. .Δ. 50 /1996 και  100/ 1997)
Αφού ολοκληρωθεί η  παραπάνω διαδικασία, ακολουθούν :
1.
        οι τοποθετήσεις νεοδιόριστων
2.         διαθέσεις - υπερωρίες
και εννοείται πως στη συνέχεια και για  το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς, γίνονται οι προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωραρίου.
Επειδή οι αποσπάσεις και τοποθετήσεις  θα πρέπει να έχουν σύμφωνα και με τις διατάξεις που υλοποιούνται, κοινωνικοκεντρικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ειδική κατηγορία συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους.

ü      Κωνσταντίνου Κώστας, αιρετός ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας
                  kkonstanti@sch.gr
ü      Προύσαλης Δημήτρης, αναπληρωτής αιρετός ΠΥΣΔΕ
   Φθιώτιδας         dprus@sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου