Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Παρέμβαση αιρετών ΑΠΥΣΔΕ για αναγκαστική μετακίνηση συναδέλφου


ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας
ΚΟΙΝ: Μέλη του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας
      ΕΛΜΕ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

κ. Πρόεδρε
     Στις 1 Δεκεμβρίου 2011 ημέρα Πέμπτη συνεδρίασε το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας μετά από πρόσκλησή σας, με θέμα την αναγκαστική μετακίνηση εκπαιδευτικού ΠΕ11 από την Ευρυτανία στην Εύβοια  για τις ανάγκες της υπηρεσίας.
     Είναι η πρώτη αναγκαστική μετακίνηση στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και πολύ φοβούμαστε ότι θα  ακολουθήσουν και άλλες, δεδομένου ότι ο τρόπος κάλυψης των όποιων κενών θα γίνεται με αυτό τον τρόπο, που ανατρέπει το δικαίωμα των εργαζομένων στην εκπαίδευση να επιλέγουν τον τόπο εργασίας τους.
Η βίαιη μετακίνηση προσωπικού διαμορφώνει συνθήκες ανασφάλειας για τους συναδέλφους και ανατρέπει εργασιακά δικαιώματα αφού κουρελιάζει την μονιμότητα και την έννοια της οργανικής τοποθέτησης. Θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό ανατρέπεται το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.
Το εκπαιδευτικό κίνημα θα αντιδράσει σύσσωμο όπως εξάλλου έχει αποφασίσει η Γ. Σ . των προέδρων των ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ.
   Ζητάμε να συγκαλέσετε άμεσα συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΑΠΥΣΔΕ, όπως άλλωστε υποσχεθήκατε στους Προέδρους των ΕΛΜΕ της Περιφέρειας Στερεάς και τον Γενικό Γραμματέα της ΟΛΜΕ που σας επισκέφτηκαν, επανεξετάζοντας το θέμα.  
 Εκφράζουμε επίσης την κατηγορηματική αντίθεση μας για την απόφασή σας αυτή γιατί πιστεύουμε ότι οι υποχρεωτικές αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ οδηγούν τους συναδέλφους στην εργασιακή ανασφάλεια και την οικονομική εξαθλίωση.

                            Λαμία   13 – 12 – 2011

Φίλος  Γεώργιος
Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας
Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος
Αναπληρωματικός αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας