Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πέμπτη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας (χωρίς αιρετούς) Τα κενά και τα πλεονάσματα του νομού όπως τα ... υπολόγισαν οι Προϊστάμενοι

Κυριολεκτώ σ΄αυτό αφού οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΠΥΣΔΕ θεωρώ ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με αυτά αφού τα περιθώρια ήταν τόσο στενά που οδήγησαν στην αποχή των αιρετών απο τη διαδικασία. Οι μεταθέσεις πιθανόν είναι στον αέρα αν οι έχοντες έννομο δικαίωμα, δηλαδή αυτοί που περιμένουν μετάθεση κινηθούν δικαστικά. Στη πραγματικότητα ο ρόλος του ΠΥΣΔΕ είναι διακοσμητικός σύμφωνα με την εγκύκλιο του κ. Κουλαϊδή.
Δείτε τα κενά ( μάλλον όλο πλεονάσματα έχουμε) που ανακοινώθηκαν.
Αλήθεια πόσοι φιλόλογοι αποσπάστηκαν στην Α΄ Περιοχή το 2010 - 2011 ;;

Το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του συστήματος αποσπάσεων και μεταθέσεων εκπαιδευτικών

Δόθηκε σήμερα απ το υπ. Παιδείας σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του συστήματος αποσπάσεων και μεταθέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Κενά και Πλεονάσματα 2011-2012

Κενά και Πλεονάσματα 2011-2012
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Μέσα σ’ όλες τις ανατροπές προς αντιδραστικότερη κατεύθυνση που συντελούνται στην εκπαίδευση το τελευταίο χρονικό διάστημα, έρχεται το υπουργείο, για άλλη μια φορά, να γράψει στα παλιά του παπούτσια λειτουργίες και θεσμούς που το ίδιο έχει θεσπίσει. Μετά τον κυκεώνα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων, την ίδια μέρα που ανακοινώνει το υπουργείο τη λίστα των συγχωνεύσεων (Πέμπτη 14-4-2011), με μια απαράδεκτη εγκύκλιο του Γεν. Γραμματέα του ΥΠΔΒΜΘ με τίτλο «Κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012», απαιτεί από τα ΠΥΣΔΕ να «γνωμοδοτήσουν» μέσα σε μισή μέρα.
Με λίγα λόγια ζητάει από τα ΠΥΣΔΕ και τους Δ/ντες Εκπαίδευσης να επεξεργαστούν τα κενά και πλεονάσματα του νομού ώστε το Υπουργείο Παιδείας να κάνει τις μεταθέσεις. Ζητάει τη νομιμοποίηση προγεγραμμένων λιστών των υπηρεσιακών παραγόντων και της πολιτικής ηγεσίας από τα ΠΥΣΔΕ, καταστρατηγώντας ακόμα και τους νόμους που το ίδιο το υπουργείο εισηγήθηκε και ψήφισε με μια εγκύκλιο!!!

Καταστρατήγηση του Ν.3848 άρθρο 7

«3. Στο επίπεδο της διεύθυνσης εκπαίδευσης τα στοιχεία της προηγούμενης παραγράφου ελέγχονται και οριστικοποιούνται με ευθύνη του διευθυντή της.
4. Εντός του πρώτου διμήνου κάθε έτους και οπωσδήποτε πριν τον προσδιορισμό των κενών θέσεων και των λειτουργικών αναγκών καθορίζεται, με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης, ο αριθμός των τμημάτων, τάξεων, κατευθύνσεων ή άλλων ενοτήτων που θα λειτουργήσουν το επόμενο σχολικό έτος σε κάθε σχολική μονάδα της οικείας βαθμίδας. Η απόφαση αυτή μπορεί να τροποποιείται μόνο για εξαιρετικούς λόγους με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.
5. Ο προσδιορισμός των κενών θέσεων και των λειτουργικών αναγκών γίνεται από τον διευθυντή εκπαίδευσης ύστερα από γνώμη του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου αφού ληφθούν υπόψη τα στοιχεία των παραγράφων 2 και 3».

Καταστρατήγηση του ΠΔ 50/96 Άρθρο 4

«Για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή καταρτίζονται μέχρι 10 Μαρτίου κάθε σχολικού έτους πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης».
Καταστρατήγηση του ΠΔ 1 /2003 και του  ν. 2690/1999 άρθρο 14 παρ. 2 για τη
λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Τα μέλη του ΠΥΣΔΕ θα πρέπει να έχουν την εισήγηση για να τη μελετήσουν και να έχουν άποψη.
Η εγκύκλιος του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας είναι απαράδεκτη, πέρα και έξω από κάθε δεοντολογία και δηλώνει τις προθέσεις και την αυταρχική – αντιδημοκρατική συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ. Δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνονται οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων παραμονή των διακοπών του Πάσχα και ταυτόχρονα την ίδια μέρα να ζητάει το Υπουργείο τα κενά και πλεονάσματα για τις μεταθέσεις.
Εμείς σαν αιρετοί δεν θα δώσουμε νομιμοποίηση με την παρουσία μας στο ΠΥΣΔΕ. Δεν θα νομιμοποιήσουμε «λάθη και παραλείψεις» εις βάρος του συνόλου των εκπαιδευτικών, επικυρώνοντας πίνακες προαποφασισμένους πιθανότατα σε «παρασυναγωγές» υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων.
Απαιτούμε από το υπουργείο να δοθεί χρόνος ελέγχου των κενών και των υπεραριθμιών σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Σε αντίθετη περίπτωση καλούμε τους υπηρεσιακούς παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αλλιώς να παραιτηθούν.
Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος Φυσικός Αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας

Προύσαλης Δημήτρης Καθ. Πληροφορικής Αν. Αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τέταρτη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 6-4-2011 το ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας με τα παρακάτω θέματα:
1. Αποσπάσεις - διαθέσεις εκπαιδευτικών
Επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας προσέλαβε αναπληρώτρια καθηγήτρια Γαλλικών  και ανέλαβε υπηρεσία στη θέση συναδέλφισσας που περίμενε αντικαταστάτη για να αναλάβει το ΓΡΑΣΕΠ Αμφίκλειας. Ο συνάδελφος που ήταν προσωρινά στη θέση αυτή επέστρεψε στην οργανική του.
2. Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών.
Αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία δυο συναδέλφων. Για τον ένα εξ αυτών ζητήθηκε απο το ΤΕΙ Λαμίας η προϋπηρεσία του αναλυτικά σε ώρες που δίδασκε σύμφωνα με τη νομοθεσία.
3. Χρήση προσωνυμίας φροντιστηρίου. Δόθηκε 
4. Άδεια κατ΄οίκον διδασκαλία. Επίσης δόθηκε.
Είχα θέσει ένα ζήτημα στο ΠΥΣΔΕ για τις αποσπάσεις στα γραφεία για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Μετά από αγώνες και επανειλημμένα διαβήματα, το Υπουργείο Παιδείας συμφώνησε με την Ομοσπονδία ότι οι αποσπασμένοι σε γραφεία και διευθύνσεις θα παίρνουν τα μόρια του πλησιέστερου σχολείου συν δύο ακόμη λόγω της φύσης της εργασίας και του ωραρίου. Το ΠΥΣΔΕ  Φθιώτιδας καταστρατηγώντας αυτή τη διάταξη απέσπασε συναδέλφους στη Λαμία στα γραφεία για τις "ανάγκες της υπηρεσίας" δίνοντας τους τα μόρια της οργανικής τους. Με εγκύκλιό του ο Γενικός Γραμματέας  του ΥΠΔΒΜΘ  επεσήμανε ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτό και όλοι οι αποσπασμένοι στα γραφεία θα παίρνουν δύο συν ένα μόρια όπως όλοι. Έτσι αναιρείται μια αδικία σε βάρος συναδέλφων που υπηρετούν στα σχολεία της περιφέρειας.